2012. november 20., kedd

Colors of lecsó, vagyis színes lecsó kolbásszal és tojással

Kolbászos-tojásos lecsót készítettem. Azért színes, mert 3 színű pritaminpaprika van benne. Piros, sárga, zöld. Külön kiemelném, hogy a paradicsom még Mamáéknál termett. 2-3 hete tartogatom a hűtőben, de olyan jól elállt... és most pont jól jött a lecsóhoz. :) Persze, nyáron ízletesebb a lecsó. Másabb a frissen leszedett paprikából, paradicsomból készíteni. Tettünk is el fagyasztóba paprikát. De azért ez is finom lett. Laktató a kis kolbász és tojás miatt. Főleg, ha házi paprikás kenyeret eszünk hozzá. :)

Elkészítése

A felaprózott hagymát forró margarinon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összekeverjük. Tűzről levéve meghintjük piros fűszerpaprikával, összekeverjük és visszatesszük a tűzre, majd rögtön vizet öntünk alá. (Nehogy leégjen a paprika.) 
Beletesszük a kis cikkekre vágott paprikát, és a felkockázott/-cikkezett paradicsomot. Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és egy kevés piros arannyal ízesítjük.
Amikor a paprika puha, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és összekeverjük. Még néhány percig főzzük. Majd puha kenyérrel tálaljuk. :)

Hozzávalók (2 nagy adaghoz):
1 vöröshagyma
2-3 dkg margarin
10 dkg lecsókolbász
1 tk. piros fűszerpaprika
2 dl víz
fél-fél piros, sárga, zöld pritaminpaprika
2 kisebb paradicsom
só, bors, delikát
2 tk. piros arany (csemege)
2 egész tojás


Lecsós ételek a blogon (a névre kattintva megtekinthető):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése