2011. december 14., szerda

Rácos tarja

Elkészítése

A tarjaszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk mindkét oldalán grill fűszerrel is. Kevés olajjal leöntjük és néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni.
Készítünk egy lecsós alapot. Enyhén megpirítunk 2 szelet füstölt szalonnát, majd a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel, hogy le ne égjen a paprika. Hozzáadunk egy deci házi paradicsomlevet, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Közben felönthetjük kevés vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldségek megpuhulnak/megpárolódnak elkeverünk benne egy kis pohár tejfölt és még néhány percig forraljuk.
Köret: Felkarikázott krumplit sós vízben megfőzünk. Ez kerül a kiolajozott tepsi aljára.
A krumpli tetejére tesszük a fűszeres tarjaszeleteket, majd megöntözzük a lecsós-tejfölös alappal.
190-200 fokon készre sütjük.

Hozzávalók:
4 szelet tarja
só, bors, grill fűszer
2 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 szelet füstölt szalonna
1 dl (házi) paradicsomlé
1 kis pohár tejföl



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése