2017. április 14., péntek

Virslis párna

... vagy valami olyasmi. Csúnyácskák, de az enyémek. A szabályos nyújtást még mindig gyakorolnom kell. Meg erre a párnára is ki kell találni valami opciót. Vagy lehet inkább becsavarom máskor.
A Lidl-ben, Penny-ben járva nagyon megkívántam a virslis párnát. Nem is tudom, mi volt a fő visszatartó erő. A spórolós énem vagy az egészségtudatos énem? :)
Nem sikerült teljesen leutánozni a bolti verziót, de legalább tudom, hogy miből készült az enyém. Bár azok lehet, inkább leveles tésztából vannak... Az enyém pedig kelt tészta.

Elkészítése

A kenyérsütő üstjébe pakoltam a hozzávalókat. Alulra a nedves hozzávalókat, rá a szárazakat, legtetejére az élesztőt. A gép kb. 20 percig gyúrta, dagasztotta a tésztát. Letakarva fél órán át kelesztettem. Kétfelé vettem a tésztát, és amennyire sikerült egyformára nyújtottam őket. A négyzetalakot nem igazán sikerült megvalósítani. :) 
Az egyik lapot bekentem a fűszeres ketchuppal, reszelt sajttal megszórtam, a félbevágott virsliket rápakoltam. Majd betakartam a tészta másik felével. Igyekeztem lenyomogatni, lelapítani a virsli körül a tésztalapot, majd hat részre vágtam. Tetejét picit bevagdostam, vízzel lekentem.
Előmelegített sütőben 180 fokon (alsó, felső sütés) 15 percig sütöttem, majd további 15-20 percig 160-170 fokon.

Hozzávalók:
15 dkg tk. liszt
5 dkg fehér liszt
1 ek. sikér
fél ek. só (vagy kicsit kevesebb)
1 kk. cukor (élesztő miatt)
kb. 1 g friss élesztő
1,5 dl tejszín+víz keverék
2 ek. olaj

Töltelék hozzávalói:
3 db virsli
3 ek. ketchup (Aldi-s cukormentes)
1/2 ek. olaj
2-3 dkg reszelt sajt
só, oregánó, bazsalikom



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése