2017. február 12., vasárnap

Villámgyors kakaós csiga

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Ha a boltból nem tudok magamnak nasit venni, akkor itthon kell sütni. Történt ez ma is.
Gabicsek konyhájából választottam, és készítettem el a saját verziómat. Az átalakítással szerintem nem vesztett értékéből ez a nagyszerű recept, mert így is finom és jó állagú csigák kerültek ki a sütőből.

Az elkészítés módját megtaláljátok Gabriella oldalán. Én most az általam használt hozzávalókat írom le.

18 dkg teljes kiőrlésű liszt
7 dkg rétesliszt
25 dkg lm túró
1 kk. sikér
5 dkg xilites porcukor
fél csomag sütőpor
5 ek. olaj
fél dl tejszín és víz keveréke
1 csipet só

olaj (a kinyújtott tésztát lekenni)
1,5 ek. Szafi négyszeres (+ egy-két csipetet szórtam még a tésztára)
1/2 ek. xilites porcukor
2 ek. kakaópor

Nekem 15 csiga lett, a végeit is beleszámítva. A tetejét is megszórtam xilites porcukorral, illetve a fotó kedvéért szabadon is hagytam. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése