2016. július 24., vasárnap

Sajtos zöldségtekercs

A Facebook-on láttam egy klassz videós receptet. Az alapötletet adta az ételhez. Készítsek valami zöldségest, amit feltekerek és megtöltök valamivel.
A sütés idején lehet egy picit korrigálni kell, de olyan finomság született, ami reggelinek, ebédnek, vacsorának is tök jó. Önállóan és köretként is megállja a helyét. Aki ehet tejterméket, nyakon öntheti egy kis fokhagymás tejföllel is.

Elkészítése

A répát és cukkinit lereszeljük, vagy botmixer késes aprítójával felaprítjuk. Egy egész tojással, olíva olajjal, zabkorpával és rizsliszttel összekeverjük. Ízesítőnek tehetünk bele zúzott fokhagymát is a só mellett.
Sütőpapírral bélelt tepsiben ellapogatjuk vékonyra (kb. 1-2 cm-es) és előmelegített légkeveréses sütőben fél órán át sütjük 180 fokon. (Lehet, hogy mehet 35 percig is, csak féltem, hogy már túlsül.)
Majd kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg egy kissé kihűl, sajtot reszelünk rá és feltekerjük. További 6-8 percig légkeveréses, grill fokozaton sütjük.
(Nekem nem mindenhol lett egyenletes, ezért itt-ott megtört. Így csak szeletes képet fogok mutatni. :))

Hozzávalók 2 személyre:
1 nagyobb répa
1 kisebb cukkini
2 ek. rizsliszt
2 ek. zabkorpa
1 ek. olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
füstölt sajt







1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, de nekem macerásnak tűnik. Jó lehet fetasajttal is.

    VálaszTörlés