2016. június 20., hétfő

Betyárkrumpli

Talán már szerepel a blogon betyárkrumpli, de inkább leírom Nektek. Könnyen elkészíthető étel, melyet az egyszerű és olcsó kategóriába is sorolhatunk. Nem mellesleg finom. :) 

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kolbászt karikára, a szalonnát "kakastaréjra" vágjuk. Tetszés szerint felkarikázzuk vagy felkockázzuk a zöldségeket: paradicsom, paprika, hagyma.
Egy kevés olajjal, vagy zsírral kikent mélyebb jénaiba pakoljuk rétegesen a hozzávalókat: krumpli, kolbász, szalonna, zöldségek. Majd megismételjük a rétegzést.
Alufóliával lefedve kb. 50 percen keresztül sütjük, majd alufólia nélkül további 15 percig.

Hozzávalók:
70 dkg burgonya
10-15 dkg kolbász
10-15 dkg szalonna
só, bors
1 nagy paradicsom
1 nagy paprika
2-3 újhagyma
kevés olaj/zsír



Már nem is próbálkozok, hogy hogy lehetne jó helyre fordítani a képeimet, amikor a gépen úgy van elmentve... de hát a blogspot fejjel lefele szereti. :( :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Szoktam hússal is ezt az összetételt akkor kolbász nincs benne és csak fóliára pakolom begöngyölöm! Jó régen csináltam erről jutott eszembe:)

    VálaszTörlés