2016. május 6., péntek

Fokhagymás-paprikás sertésfalatok cukkinilepénnyel

Vasi pecsenyének indult, de végül mégsem a hagyományos értelemben vett vasi pecsenyét készítettem. Ezért adtam neki a fenti nevet. :)

Elkészítése

A húst felkockázzuk, kevés tejben zúzott fokhagymával beáztatjuk. Hosszabb ideig is érlelhetjük, de legalább 1 óráig pácoljuk. 
Majd sárgaborsó liszttel, piros paprikával összeforgatjuk, hogy mindenhol érje. Sóval, borssal ízesítjük. 
Nem túl bő olajban sütögetjük a húst, közben kevés vizet is önthetünk alá, hogy le ne égjen és kellőképpen megpuhuljon.
Köretnek krumplipürét, rizst kínálhatunk, de a cukkinilepény is illik hozzá.
Hozzávalók (2 adaghoz):
30 dkg pecsenye/karaj
1 dl tej
3 gerezd fokhagyma
só, bors
3-4 ek. sárgaborsó liszt (fehér liszt is jó)
2 tk. őrölt piros paprika
olaj
víz

Cukkinilepény elkészítése

A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.) Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük. Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kicsit állni hagyjuk. Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.
Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini
1 répa
2 púpozott kk. só
1 kk. só
1 kk. delikát
4 ek. rizsliszt
2 ek. zabkorpa
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése