2016. május 21., szombat

Cukkini-répa főzelék

A húsmentes "diéta" egyik kezdő lépése ez a főzelék. Nagyon finom, de sajnos, nem voltam sokáig jól lakott csak ettől. Anya biztos, húst ajánlana hozzá, de mondjuk egy rántott sajttal is gazdagíthatjuk. :)

Elkészítése

A fokhagymát felaprózzuk, a cukkinit és répát kis kockákra vágjuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani, vagyis inkább párolni a zöldségeket, majd ha illatozni kezd a fokhagyma (kb. 3-4 perc), felöntjük annyi vízzel, ami ellepi éppen. 
Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Ha megpuhultak a zöldségek, főzőlével elkevert rizsliszttel besűrítjük. Pár perc alatt készre forraljuk az egészet.

Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
2 közepes répa
2 gerezd fokhagyma
só, bors, delikát
víz
2 ek. rizsliszt



Bár ezt a munkahelyre vittem, de még este főzés után gyorsan szedtem egy tányérba, hogy lefotózhassam. Nagy dekorációra már nem futotta, de anélkül is nagyon finom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése