2016. március 29., kedd

Kaszásleves 2.

Kaszásleves kicsit másként, most medvehagymával és tárkonnyal gazdagítva. Ha már sok a húsvéti sonka, de más formában jobban fogy, akkor használjátok fel egy ilyen leveshez!
Az első kaszásleves receptet ITT találjátok. Még egyszer köszönet érte Tündérnek! :) 
Azért leírom, hogy a mostani hogy készült. :)

Elkészítése

Kevés olajon a felkockázott zöldségeket és fokhagymát átforgatom, majd megszórom tárkonnyal és felöntöm vízzel. Sóval, delikáttal ízesítem.
Ha a zöldségek félig puhák, akkor beleteszem a felaprózott medvehagymát és a felkockázott sonkát.
Amikor minden zöldség puha, tejfölös lisztes habarást teszek rá. A lisztet kevés őrölt piros paprikával keverem el. Az egészet készre forralom.

Hozzávalók:
4 kisebb krumpli
2 kis répa
1 petrezselyem
egy darabka zeller
4 levél medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott kk. tárkony
só, delikát
3 vékony szelet sonka
1 pohár tejföl
1 kk. őrölt piros paprika
1-2 ek. rizsliszt


A húsvéti kinder tojcsimban ez volt. :) Annyira cuki, ugye? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése