2016. január 30., szombat

Sajtos-hagymás színes tészta


Elhatároztam, hogy idén az étkezésemre is jobban odafigyelek. Ez azt jelenti, hogy kevesebb húst szeretnék fogyasztani és több zöldséges ételt. A szénhidrátban gazdag ételeket is szeretném csökkenteni, illetve kerülni. Nem azért, mert fogyózni szeretnék, - bár, mint minden nőnek, ez is megfordul néha a fejemben - hanem azért, hogy megőrizzem szerveim egészségét és ne terheljem olyan élelmiszerekkel, amelyek károsak lehetnek rövid és hosszú távon. Persze, a testi egészségmegőrzésen túl a lélekre is oda kell figyelni. Erre is vannak már opcióim. :)
Bár nem zárkózunk el már régóta az egészséges irányú táplálkozástól, azért van a kamrában fehér liszt, fehér cukor, tészta... Ezeket is el fogjuk fogyasztani, keverten egészséges verzióval, amíg teljesen meg nem változtatjuk a spájz palettáját. Így ma egy tésztás ételt készítettem. Természetesen húsmentesen. :)

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük. A sajtot lereszeljük és karikára vágott zöldhagymával összekeverjük. Zöldfűszeres sóval fűszerezzük. A megfőtt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, pici tejjel meglocsoljuk, négyborsos mackó sajtot kockázunk rá, erre tesszük a hagymás reszelt sajtot. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre és hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon és egy kicsit megpiruljon.

Hozzávalók
20-30 dkg színes tészta
só, zöldfűszeres só
10-15 dkg sajt
2 kisebb szál zöldhagyma
2 négyborsos medvesajt
fél-1 dl laktózmentes tej
olaj




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése