2016. január 3., vasárnap

Rakott karfiol és kelbimbó

Úton a húsmentes és egészséges táplálkozás felé. Ennek jegyében készült ez az étel. Bár ebédre még köretként fogyasztottuk, a maradék ananászos-sajtos csirkemell mellé, de főételként is megállja a helyét.
Nekem nagyon ízlett, úgyhogy máskor is fogok ilyet készíteni. Akár még egy kis hajdinával is vegyítve. :)

Elkészítése

A kelbimbót és karfiolt egymás után sós vízben kifőzzük. A tejfölt egy felvert tojással összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. 
Egy magasabb falú jénait kivajazunk és beletesszük a kelbimbókat. Erre mehet a tejföl fele. Majd rátesszük a karfiolt és ráöntjük a tejföl másik felét. 
A tetejére sajtot reszelünk. Alufóliával lefedve 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, légkeveréses fokozatra állítjuk, felvesszük a hőmérsékletet 200 fokra és pirosra sütjük. Én nem égettem szénné a tetejét, de így is piros lett. :)

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
450 g fagyasztott kelbimbó
1 nagy tejföl/finomföl
só, bors
reszelt sajt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése