2015. december 29., kedd

Savanyú káposztás betyárkrumpli

Nem tudom, hogy mi a pontos neve ennek az ételnek. Láttam már rá recepteket korábban, de most csak emlékekből készítettem. A nevet Anyától kapta. :) Nem tudom, Ti ismeritek-e a betyárkrumplit. Na, ez tényleg hasonlít hozzá, de abban valóban nincs savanyú káposzta.
Éppenséggel ez sem egy diétás fogás, de finom és még az olcsó, egyszerű kategóriába is sorolható. Meg egy jó téli kaja. :)

Elkészítése

A megtisztított krumplit felkarikázzuk, felaprózott vörös hagymát adunk hozzá, sóval, borssal és piros paprikával ízesítjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk és egy kiolajozott tepsibe terítjük. Erre pakoljuk az apró káposzta egyik felét, majd rá a kolbászkarikákat és szalonnataréjokat, a tetejére jöhet ismét káposzta. Bár a káposzta sós, de egy kis sóval, borssal megszórhatjuk.
Alufóliával lefedve kb 45 percig sütjük. Majd az alufóliát levesszük. A felső káposztaréteget kicsit átforgatjuk. Rárakjuk a tetejére a szalonnákat és megforgatva mindkét oldalán pirosra sütjük.
Egy kis tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók:
6-8 kisebb krumpli
30 dkg savanyú, apró káposzta
1 kisebb hagyma
só, bors, piros paprika
4 szelet füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése