2015. december 31., csütörtök

Ananászos-sajtos csirkemell

2015 év utolsó napján csirkét vacsoráztunk. A néphiedelem szerint a csirke, illetve minden más szárnyas hátrakaparja mindazt, ami rossz, amit nem kell átvinnünk az új évre. Ezért szilveszter este még fogyaszthatunk csirkét, kacsát, libát, de új év első napján a sertést részesítsük előnyben, aki kitúrja a szerencsénket. :)

Elkészítése

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán himalája sóval, borssal, csirkefűszerrel fűszerezzük. Kókuszzsírral kikent tepsibe helyezzük a csirkemellek felét. Rápakoljuk az apróra vágott ananászt és reszelt sajtot. Befedjük a csirkemell másik felével és tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd alufólia nélkül míg pirosra sül.
Friss ananásszal díszíthetjük, illetve plusz köretnek adhatunk mellé.

Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet csirkemell
himalája só, bors, csirkefűszer
kókuszzsír
egy nagy karika ananász (+ a díszítéshez)
10-15 dg sajt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése