2015. június 28., vasárnap

Cukkinifőzelék

Itt van a cukkiniszezon. Ezért engem se kerülhetett el. Ráadásul házi termesztésűt használtam ehhez a főzelékhez. :)

Elkészítése

A hagymákat felaprózzuk és kevés zsíron megdinszteljük. Majd öntünk rá pici vizet, fűszerezzük (főzés közben megkóstolhatjuk, hogy elég-e a fűszerezés) és egy kicsit úgy is pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és répát, összekeverjük a hagymával és vízzel felöntjük. Csupán annyival, ami éppen csak, hogy ellepi vagy nem is lepi el teljesen...
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor liszttel besűrítjük a főzeléket. A főzőlevéből merünk egy kicsit, adunk hozzá tejet és simára keverjük a liszttel. Ezt beletesszük a főzelékbe és készre forraljuk.

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 cukkini
1 darabka hagyma (nem tudom, pontosan milyen fajta, ami a képen van)
2 dl víz
só, bors, delikát
1 közepes fakanálnyi zsír
1 ek. liszt
fél-1 dl laktózmentes tej




Ha szeretitek az Ízutazást, akkor nyomjatok egy lájkot a facebook oldalamra ITT, de akár instagramon is követhettek ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése