2015. május 24., vasárnap

Fokhagymás-mustáros sertéscomb rukkola salátával

Úgy volt, hogy kivettem a fagyasztóból egy adag csirkemellet... Aztán, amikor kiolvadt, rájöttem, hogy ez nem csak, hogy nem mell, de nem is csirke. Hanem szép rántani való sertés. Nem volt kedvem panírozni és pláne nem bő olajban sütögetni. Ezért inkább bepácoltam és úgy sütöttem meg.

Elkészítése

A húst felszeleteljük (bár nálunk szeletelve volt eltéve) sóval, borssal, egész magvas mustárral, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd olajjal összekeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, de akár egy napig is érlelődhetnek az ízek.
Serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Idő közönként pótolhatjuk alatta a vizet. Ha megpuhult a hús, akkor pirosra (nem égett színűre :)) sütjük a hússzeleteket.

A rukkolát sóval, borssal fűszerezzük és olíva olajjal, tárkonyos ecettel összekeverjük.

Hozzávalók:

30-40 dkg sertéscomb
4 tk. mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
4-5 ek. olaj

rukkola
tárkonyos ecet
olíva olaj
só, bors


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése