2014. október 5., vasárnap

Mirinda szelet

Nagy örömmel töltött el az újbóli alkotás. :) Pláne, hogy jól is sikerült a desszert. Párom kívánságára mirinda szeletet sütöttem. Pontosabban közös munkánk gyümölcse ez az édesség. :)
Mindketten ettünk már ilyet, de még sosem készítettünk. Így elsőre igazán finom lett, pedig én nagyon féltem tőle. Pedig nem kellett volna. :)

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját porcukorral habosra keverjük és a fehérjét is kemény habbá verjük. (Habverő segítségével mindkettőt. De a sárgáját először fakanállal kevertem össze a porcukorral)
A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóporral.
A cukros tojássárgájához lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, végül beletesszük az olajat és azzal is átkeverjük.
Sütőpapírral, vagy zsírral kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük a masszát és 5 percen át 180 fokos előmelegített sütőben sütjük, majd további 15-18 percig kb. 160 fokon.
Míg sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet: Kissé olvasztott margarint habosra keverünk porcukorral. Majd belekeverjük a túrót és a citrom lereszelt héját.
A tésztát hűlni hagyjuk, és a túrókrém után elkészítjük a mirindás krémet. A cukrot, pudingport simára keverjük a mirindával. Közepes lángon sűrű krémállagúra főzzük.
A kihűlt tésztát bekenjük a túrókrémmel, majd erre ráöntjük a kissé kihűlt, de még meleg mirindás krémet, amit szépen (?) elegyengetünk a tetején.

Hozzávalók:

Tésztához:
10 tojás
10 ek. liszt
1 csomag sütőpor
10 ek. porcukor
3,5 ek. kakó
1,5 dl olaj

Túrókrémhez:
50 dkg túró
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja

Mirindás krémhez:
7 dl mirinda
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. cukor




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése