2014. április 24., csütörtök

Rizskásaleves (rizsleves)

Ezt a levest mama szokta készíteni. És ő is nevezi rizskásának. Nem tudom, miért ez a név, de én mindig is így hallottam. :) Most én is elkészítettem.

Elkészítése

Az átmosott rizst és megtisztított, felkockázott répát kevés margarinon megfuttatjuk. Felöntjük vízzel és teszünk bele petrezselyemzöldet. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, delikáttal ízesítjük. Ha minden puha, főzőlével elkevert rántással berántjuk. (Adhatunk még hozzá vizet, ha nagyon elfőtte volna.) Kevés tejszínt öntünk bele, és készre forraljuk.

Hozzávalók (2 főre):
1-2 dkg margarin
5 dkg rizs
1 répa
1 levél petrezselyemzöld
kb. 1 l víz (+ ha még szükséges)
só, bors, delikát
kb. 1 ek. előre elkészített rántás
kevés tejszín


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése