2014. március 24., hétfő

Tortilla chips újratöltve

A minap moziban voltunk és egy nagyon szuper filmet néztünk. A BEAVATOTT. Csupa nagybetűvel, mert annyira tetszett. :) Ma megajándékoztam magam a könyvváltozattal, mert nagy rajongója lettem a filmnek, és szívesen megnézném újra. És attól tartok, hogy a könyvet is nagyon gyorsan el fogom olvasni... De annak szerencsére hamarosan megjelenik a második és harmadik kötete is. :) Remélem, film is készül belőlük.
Szóval mozizás. Filmnézés közben szinte kihagyhatatlan valami rágcsálni való. Na, de nem olyan horribilis összegért, amennyiért a nachost árulják a mozikban. Ezért először volt a film, és utólag a ropogtatni való. :)
Keresem a legjobb tortilla chips receptet, ami a legjobban hasonlít a boltihoz. Ez már a 4. verzió, az előző hármat a következőkön találjátok:

Most először próbálkoztam az olajban sütős módszerrel. Mármint, hogy a chipset ott sütöm. Egyszer talán beruházok egy olajsprayre, és akkor tepsiben sütöm beolajozva. De most serpenyőben sült. :)

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, köménymaggal (vagy tetszés szerinti fűszerrel), zsírral és annyi langyos vízzel, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk. Összegyúrjuk, majd kissé hosszúkásra formázzuk és 10 egyenlő részre vágjuk. Ezekből a darabokból gombócokat formálunk, majd lisztezett felületen korong alakúra nyújtjuk.
Serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül mindkét oldalukon kb. 1-1 percig sütjük. (Amikor hólyagosodni kezd, akkor kell megfordítani.)
A megsült tortillalapokat kis háromszögekre daraboljuk és forró olajban pirosra sütjük.
Ízlés szerint fűszerezhetjük.

Hozzávalók:
30-35 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 kk. só
1/2 kk. köménymag
1/4 kk. sütőpor
1-2 ek. zsír/olaj
1-2 dl langyos víz (apránként adjuk hozzá, hogy lássuk, mennyit vesz fel)
olaj (a sütéshez)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése