2014. március 16., vasárnap

Hagymás gombaleves/ Tejfölös zöldégleves

Általában Mamánál mindig megmenekítem a Nők lapjában lévő recepteket. Vagy kiírom a tetszetőseket, vagy kivágom őket. Így történt ezzel a leves recepttel is. Lajos Marinak köszönet érte, még ha nem is pont úgy készült, ahogy ő írta. 

Elkészítése

A felaprózott hagymát és felkarikázott újhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát és felkarikázott répát és nagyobb lángon 2-3 percig pirítjuk.
Ezután felöntjük húslével. (Nekünk húslevesből maradt ki, de lehet szerintem sima víz is, vagy leveskockával ízesítjük...)
Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és beletesszük a felaprózott petrezselyemzöldet.
Ha megpuhultak a zöldségek, tejfölös-lisztes habarással besűrítjük. Ezt elkeverhetjük egy kis leves hozzáadásával, vagy egy kis vízzel pótolva, ha elfőtt volna a leves...
Frissen tehetünk még rá petrezselyemzöldet.

Hozzávalók:
2 ek. zsír (vagy olaj)
5 vékony szál újhagyma
1/2 vöröshagyma (egy nagyobbnak a fele nálam)
10 dkg gomba
2 nagyobb répa
1,5 l húsleves
só, bors, delikát
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek. liszt
4 ek. tejföl
+ 2 dl víz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése