2014. január 19., vasárnap

Wellness hétvége Gyulán - Corvin Hotel***

Néha jó egy kicsit kimozdulni télen is, hogy feltöltődjön az ember valahol a hétköznapi fáradságok után. Pihenésünk helyszínéül mi a gyulai Corvin Hotelt*** választottuk. Kedvező áron sikerült szállást foglalni félpanziós ellátással.

A szálloda szolgáltatásairól nem is szólnék bőven, mert a honlapjukon, ITT mindent megtaláltok.
Első választásunktól eltérően "csak" egy apartmanban kaptunk helyet, nevezetesen a Pókember apartmanban. :) Ezek az apartmanok filmekről vannak elnevezve. Bár egy kissé érdekes, hogy az ágy fölött Pókember figyel. :) De a gyerekeknek biztos, nagyon menő az ilyen. 
A mese-/filmfigurától eltekintve szuper ez a kis lakosztály, mivel konyhától kezdve, a nappalin át, a hálószobáig minden van.
Félpanziós ellátás révén a reggelinket és vacsoránkat a szállodában fogyasztottuk. Viszont az esti ital nincs benne az árban. Csak a reggeli kávé és tea a félpanzió része.
Őszinte leszek, ezt nem tudom csillagos ötösre értékelni. Nincsenek nagy elvárásaim, és azért annyira rengeteg, korábbi tapasztalattal sem rendelkezem, de többféle és finomabb ételt vártam. Második vacsora után inkább a hármasra hajlok, pedig nem szeretek szőrös szívű lenni. Azért a reggeli talán egy gyenge négyesre felemeli az osztályzatot, mert az kicsivel jobb, mint a vacsora.
Reggelire lehet enni főtt lecsókolbászt, házi kolbászt és disznósajtot, rántottát, bundás kenyeret, felvágottakat, margarin, májkrém, sajtkrém, müzli, joghurt, valamint többféle kenyér és kifli még a választék része.
Első vacsoránál a következőkből választhattunk: palócleves, húsleves, négysajtos penne, hideg spagetti saláta, dubary szelet, "nem emlékszem" sertésszelet, rizsfelfújt nagyon híg baracklekvárral.
Második esti választék: gulyásleves, húsleves, rántott karfiol, rántott hús, csirkemell tavaszi módra, brassói aprópecsenye, kukoricás rizs, sültburgonya, somlói desszertként.

A szálloda egy darab elég hűs pezsgőfürdővel rendelkezik és egy szűk szaunával. A víz kellemetlen hőmérsékletét azért kárpótolta a szauna melegsége.

A szoba maximális kényelmet nyújt, viszont aki valódi wellness hétvégére vágyik és szeretne sok finomságot enni, az válassza inkább a hajdúszoboszlói Mátyás Király Hotelt, ahonnan ötös tapasztalatokkal tértünk haza. :)

A szálláson és étkezésen kívül az árban egyébként még benne volt két jegy a Várfürdő gyógyfürdő részébe. Még sosem voltunk ott, így hát ideje volt kipróbálni. 3 medencét próbáltunk ki, mind meleg gyógyvízzel rendelkeznek. Úgyhogy ez pozitív élmény volt.

De továbbra is inkább a természetes víz híve maradok. ;)

Képek:


Nappali és konyha

Fürdőszoba

Pókember a nappali falán

Konyha

Hálószoba

Ők is szeretnek kirándulni
Palócleves

Tészták

Savanyúság

Desszert

Reggeli

Gulyásleves

Rántott karfiol, egy falat brassói
Teázás a Várfürdőben

Uzsonna a Várfürdőben

Délelőtti tea a Fanni Cukiban



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése