2014. január 22., szerda

Répás zellerkrémleves sajttal

Keresem, kutatom, ízlelgetem, hogy melyik zellerkrémleves is jön be a legjobban? Ezért most répát tettem a zeller mellé.
De talán az az egyszerű változat tetszik a legjobban, amikor csak krumplit teszek mellé, hogy sűrűbb legyen, és se tejet, se tejszínt nem használok. Úgy jön ki igazán a zeller íze, de a csodálatos illata most is érződött a főzés során.

Elkészítése

A zellert kis csíkokra, a répát karikákra vágjuk. Kevés margarinon néhány percig (kb. 5) pároljuk. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha kezd forrni, ízlés szerint sózzuk és tehetünk bele egy picike citromlevet is.
Ha a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk. Tejben elkevert liszttel besűrítjük és készre forraljuk a levest. (Ha nagyon elfőné a vizet, akkor pótolhatjuk a tejes újraforralásnál.)
Reszelt sajttal kínáljuk.

Hozzávalók:
1 nagyobb zeller
2 közepes répa
2 dkg margarin
6+2 dl víz
1 kk. citromlé
1 púpozott ek. liszt
kb. 1,5 dl tej
reszelt trappista sajt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése