2014. január 16., csütörtök

Bácskai rizs vagy lecsós rizs

... vagy valami olyasmi. :) 
Holnap elutazunk, ezért már nem akartam kivenni húst a fagyasztóból. Így hát hamis rizses húst készítettem holnap ebédre. Ez valószínűleg még el fogy fogyni.
Pofonegyszerű az elkészítése, de azért mégis leírom, hogy az ötlettelen napokon legyen mit elővennem.

Elkészítése

A felaprózott fokhagymát és vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Majd megszórjuk piros paprikával, rátesszük az átmosott rizst, és összekeverjük, vagyis kissé megpirítjuk a rizst is.
Felcikkezett/felkockázott paradicsomot és paprikát adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk.
(Ha főzés közben nagyon elfőné a vizet, és még nem puha a rizs, akkor pótolhatjuk.)

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
olaj (kb. 4 ek.)
1-2 kk. piros paprika
1 bögre rizs (kb. 2 dl)
1 paradicsom
1 szelet pritamin paprika (lehet zöldpaprika is, csak nekem nem volt itthon)
3-4 dl víz (összesen kb. ennyit használtam)
só, bors, delikát ízlés szerint



2 megjegyzés: