2013. szeptember 12., csütörtök

Csicseriborsós saláta

Boltban voltam, és belenéztem egy recept magazinba. Egy saláta megragadta  a szemem, de csak fél szemmel futottam át a receptet. Az ihletet, ötletet mégis onnan vettem, hogy készítsek egy újabb csicseriborsós salátát. :)
ITT találjátok az első salátámat. 
Most pedig leírom az újabb verziót. :)

Elkészítése

Az apróra vágott sonkahagymát és fokhagymát kevés zsíron megfuttatjuk. Tűzről levéve (hogy ne égjen meg a paprika) piros paprikával meghintjük, és vizet öntünk alá. Majd visszatesszük a tűzre és beletesszük a csíkokra vágott paprikát, valamint a felkockázott cukkinit és padlizsánt. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés paprikakrémmel ízesítjük. Amikor szinte teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a csicseriborsót, és még néhány percig pároljuk. (Ne maradjon túl szaftos, a lé nagy részét hagyjuk elfőni.)

Hozzávalók:
1 sonkahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. zsír
1 kk. piros paprika
1-2 dl víz
2 zöldpaprika
2 kicsi salátacukkini
1/2 padlizsán
só, bors
2 kk. paprikakrém
4-5 ek. csicseriborsó (üveges, előfőzött)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése