2013. július 17., szerda

Tejszínes, cukkinis répaleves

Hasonlóan készült ez a leves, mint az ITT látható főzelékváltozata. De tejszínesebb, és hígabb. Ezért inkább leves, mint sűrű főzelék. Lehet, mennyiségre nem több a répa, mint a cukkini, de darabra igen. Ezért is lett cukkinis répaleves. Mindegy melyikből van több, mert a két zöldség párosítása nagyon finom. :)
Lássuk azért a leves receptjét.

Elkészítése

A felkockázott répát és cukkinit margarinon kissé megdinsztelem. Megszórom liszttel, és összekeverem a zöldségekkel, majd felöntöm vízzel. Amikor felforrt a víz, ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és egy pici majoránnával ízesítem. Ha megpuhultak a zöldségek, tejszínt öntök rá és összeforralom.
Tálaláskor reszelt sajtot is tehetünk a levesbe. Én most egy kis füstölt sajtot szórtam rá. :)

Hozzávalók (2-3 adaghoz):
3 dkg margarin
1 kisebb cukkini
3 kisebb répa
2 ek. liszt
4-5 dl víz
 só, bors, delikát (ízlés szerint)
1-2 csipet majoránna
1 dl tejszín
reszelt sajt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése