2013. július 28., vasárnap

Olaszos sertésszelet - képtelenség

Ki kellett találnom, hogy mi is legyen a fagyóból kivett húsból. Egy milánói jellegűre esett a választásom. Finom fűszerekkel ízesítve a következőt készítettem.

Olaszos sertésszelet elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk. Kevés olajon megpároljuk a felaprózott vöröshagymát, majd rátesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és meghintjük a fűszerekkel: só, bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű. Majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk, közben pótoljuk mindig a vizet. Amikor a hús megpuhult, ketchuppal ízesítjük. Spagettitésztával tálaljuk.

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
olaj
1 vöröshagyma
1 paradicsom
só, bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű (ízlés szerint)
2-3 dl víz (+ amennyi szükséges)
4-5 ek. ketchup

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése