2013. április 25., csütörtök

Zöld saláta

Azért zöld saláta, mert a benne lévő zöldségek zöldek. Na, jó. A zellerszár inkább fehér. :) 

Elkészítése

A brokkolit rózsáira szedem, a cukkinit 1 cm-esre felkarikázom, és a zellerszárat is fél-1 cm-esre feldarabolom. 
Forró margarinon megfuttatom a zöldségeket, és vizet öntök alá. Sóval, borssal ízesítem. Fedő alatt párolom, míg a brokkoli roppanósra puhul. (Kb. 10-15 perc.) Majd fedő nélkül hagyom elpárologni a vizet, és egy kicsit megpirítom a zöldségeket.
A zöldségekhez camembert sajtot darabolok.
Külön elkészítem az öntetet. Tejfölt, natúr joghurtot, pici ecetet és olajat összekeverek, és fűszerezem. (Kotányi Bombay Masala fűszert használtam.)
A salátát meglocsolom az öntettel.
(A képen kevesebb öntet van, mint ami egyébként készült.)

Hozzávalók:
25-30 dkg brokkoli
2 kisebb cukkini
2 darab zellerszár
2-3 dkg margarin
2 dl víz
só, bors
2 ek. tejföl
fél pohár natúr joghurt
1 kk. olaj
1 kk. ecet
camembert sajt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése