2013. április 16., kedd

Medvehagymás-sajtos rúd

Tavaly medvehagymás pogácsát sütöttünk, aminek a receptjét ITT találjátok. Anya mondta, hogy most is sütne... De rábeszéltem egy gyorsabb sós rágcsára. Meg kell jegyeznem, hogy még Mamám is csak úgy ette. Pedig neki nem (mindig) tudok kedvezni az újdonságokkal. :)

Elkészítése

A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Belekeverjük a szalakálit, a sót, a reszelt sajt felét és a felaprózott medvehagymát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel jól összeáll a tészta.
Fél-egy cm-esre kinyújtjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk belőle (nekem egyik kisebb, másik nagyobb lett). Tojással megkenjük, tetejére sajtot reszelünk.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
25 dkg margarin
1 csomag szalakáli
2 tk. só
1 kis csokor medvehagyma
20 dkg reszelt sajt
kb. 1 pohár tejföl (3-4 ek.)
1 tojás
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése