2013. január 29., kedd

Snidlinges lapocka zöldségekkel és Russell felavatása

Kicsit megkésve, de kipróbáltam az új grillsütőmet. Oda meg vissza vagyok tőle. Hipp-hopp megsütötte a husit, és nem ám véres húsra kell gondolni... Szóval szuper Russell Hobbs is. :) Ha vendégek jönnek váratlanul, akkor is gyorsan készíthetünk valami finomságot. 

Elkészítése
 
Hús

A lapockát szeletekre vágjuk, és mindkét oldalán sóval, borssal, snidlinges fűszerrel fűszerezzük. Kevés olajjal összekeverjük, és hagyjuk összeérni az ízeket. (Most ennek nem volt sok ideje, de több nap jobb.)
A grillsütőben (de amúgy bármilyen serpenyő jó) mindkét oldalán megsütjük. 10-15 percig sütöttem a szeleteket.

Párolt kelbimbó és zöldbab

Saját termésű zöldbabot fagyasztottunk le nyáron. A kelbimbó bolti. Finom köret készült belőle a húshoz.
A zöldségeket kevés margarinon megfuttatjuk, majd öntünk alá kevés vizet. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük és puhára pároljuk.

Uborkasaláta

Uborkát is fagyasztottunk le nyáron, uborka szeletelővel felszeleteltük előtte. Nem is hittem volna, hogy ilyenkor is finom lesz. :)
Az uborkát összekeverjük tejföllel, reszelt sajttal. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
Köretként, salátaként tálaljuk húsok mellé.

Hozzávalók:
6 szelet lapocka
só, bors
snidlinges pikáns rostélyos fűszerkeverék
3 ek. olaj

500 g kelbimbó
200 g zöldbab
2 dkg margarin
2 dl víz
só, bors, delikát ízlés szerint

1-2 uborka
3-4 ek. tejföl
5 dkg reszelt sajt
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése