2013. január 30., szerda

Mézes-fűszeres csirke répával és paradicsomos hajdinával

Bár lehet, nem a legösszeillőbb páros, de nekem ízlett. :) Ilyen hajdinás köretet máskor is fogok készíteni.

Elkészítése
 
Mézes-fűszeres csirke répával

A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, kevés margarinon fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a kis kockákra/karikára vágott répát és összeforgatjuk. Megcsorgatjuk mézzel, szintén összekeverjük és pár percig együtt pirítjuk.
Felöntjük 2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, szárnyas fűszerrel, őrölt gyömbérrel és chilivel. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Majd fedő nélkül további 10 percig pároljuk/pirítjuk. (Hagyjuk, hogy szinte teljesen elpárologjon a víz.)

Paradicsomos hajdina

A hajdinát megmossuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ha felforr, paradicsomlevet öntünk rá, sóval, borssal, delikáttal, bazsalikommal és majoránnával ízesítjük, és kevés felaprózott vöröshagymát teszünk bele.
Puhára főzzük. (Ha nagyon elfőne a víz, pótolhatjuk.)

Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell
2 dkg margarin
1 nagyobb répa
2-3 ek. méz
2 dl víz
2-3 csipet gyömbér
2-3 csipet chili
2 kk. szárnyas fűszer
 
10 dkg hajdina
2-3 dl víz
1 pici vöröshagyma
1 dl házi paradicsomlé
só, bors, delikát, majoránna, bazsalikom ízlés szerint



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése