2012. július 2., hétfő

Töltött dagadó

Hétvégén töltött ételek hétvégéje volt nálunk. Mármint otthon, és nem Debrecenben. :) Ugyanis a város is szokott gasztronómiai fesztivált rendezni, amelyen többféle töltött ételt lehet megkóstolni. A töltött cukkini mellett dagadót is töltöttünk. A cukkininél a cukkinit szeretem jobban, a dagadónál pedig a tölteléket. :) Pedig nem vagyok tojásrajongó, de majd meglátjátok, milyen finom is a töltelék. :)

Elkészítése

A dagadót felszúrjuk, vagy a hentessel felszúratjuk. Szerencsére nekünk most felszúrva volt lefagyasztva. Kedves volt a hentes. :)
A húst kívül-belül fűszerezzük sóval, borssal, sertés fűszerrel.
Töltelék: a felkockázott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, közben beletesszük a felaprózott hagymát és világosra pirítjuk. Beletesszük a felaprózott petrezselyemzöldet és egy kissé megfonnyasztjuk. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Elzárjuk alatta a tüzet.
A főtt tojásokat összetörjük benne, tejben áztatott kenyeret morzsolunk bele és nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel megtöltjük a dagadót, hústűvel "lezárjuk" a hús nyitott végét és sütőben, olajjal kikent tepsiben készre sütjük. (Nem néztem pontos időt, de sertés lévén sokáig sült.)

Hozzávalók:
1 nagy dagadó (szerintem ez több mint 1 kg volt)
kb. 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
1 vörös hagyma
só, bors, sertés fűszer, delikát
1 csokor petrezselyem
5 főtt tojás
2 egész, nyers tojás
1-2 dl tej
2 kisebb szelet kenyér



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése