2012. július 17., kedd

Majorannás zöldborsófőzelék

Én még nem unom a zöldborsót, és remélem, Ti sem. :) Ha már létezik majorannás krumplifőzelék, akkor miért ne lehetne a zöldborsóhoz is adni egy kis majorannát? Azért így elsőre nem sokat, csak mégis, hogy vajon milyen lehet. Finom. :) Bár nagyon hasonlóan készült ez a főzelék is, mint a többi fent lévő, azért mégis leírom, hátha valakinek egyszer pont ez tetszik meg. *-*

Elkészítése

A megtisztított sárgarépát félkarikákra vágom és a még szinte fagyos borsóval kevés margarinon megfuttatom. Megszórom kevés liszttel, és gyorsan elkavarom, hogy nehogy leégjen. Felöntöm kevés vízzel, ízesítem sóval, borssal, majorannával, később cukorral. 5-10 perc elteltével ráöntöm a tejet és puhára főzöm.

Hozzávalók:
30-40 dkg zöldborsó (fagyasztott, de házi termésű)
1 nagyobb répa
3 dkg margarin
1 ek. liszt
1 dl víz
1-2 kk. só
1/2 kk. bors
1/2 kk. majoránna
1 ek. cukor
kb. 4 dl tej

A kép nem valami jó, mert a fényekkel mindig gondok vannak... De azért mutatom. :)

Még azt kell gyakorolnom, hogy mennyi liszttel, folyadékkal lesz megfelelő sűrűségű... De sűrűségtől eltekintve akkor is ízlik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése