2012. március 4., vasárnap

Zellerkrémleves

A böjt jegyében készült ez a leves. Mármint, hogy ne csak mindig húsos étel kerüljön az asztalra. :)

Elkészítése

Kevés margarinon elkezdem párolni/pirítani az apróra vágott vöröshagymát, majd tűzről levéve megszórom kevés liszttel, átforgatom a hagymán. Hozzáadom a kockára vágott zellert és krumplit, majd visszateszem a tűzre és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. (Ha főzés közben nagyon elfőne a víz, akkor pótolom egy picivel.) Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítem. Miután megpuhultak a zöldségek, elzárom alatta a tüzet, kiveszem őket és botmixerrel pürésítem. Visszateszem a lébe, újra alágyújtok és egy kis tejszínnel forralom még néhány percig.

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
3-4 dkg margarin
2 kk. liszt
1 nagy zeller
3 kicsi krumpli
kb. 1 liter víz
só, bors, delikát
0,5 dl tejszín

Ami a fotózást illeti, most egyáltalán nem voltam a helyzet magaslatán. Kinézetre ez a krémleves is hasonló, mint az eddigiek, de azért itt egy kép. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése