2011. december 27., kedd

Zellerkrém

Ez a No. 2 nálam. :) Megnyugtatom a Kedves Olvasókat, hogy húst is fogyasztottunk (bőven) az ünnepek alatt, de első sorban a különleges köreteket szeretném megosztani. :) Azt hiszem ennyi étel után viszont a köreteket is elnassolgatnám néhány napig. :) Csütörtökön újabb adag zellerkrém fog készülni, szintén Stahl Judit receptje alapján. 

Elkészítése

A meghámozott, megmosott zellert apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük, 1 citrom levét ráfacsarjuk; és kevés margarinon, vízzel felöntve megpároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal, esetleg delikáttal ízesítjük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tovább pároljuk. Mielőtt elzárnánk a tűzet, friss szerecsendiót reszelünk rá. Csak 1-2 percig pároljuk, hogy a szerecsendió aromáját ne veszítse el. Miután készre párolódott, botmixerrel pürésítjük.

Hozzávalók:
1 zeller
5 dkg margarin
1 citrom kifacsart leve
só, bors, delikát
1 csokor petrezselyemzöld
frissen reszelt szerecsendió

ui.: Én a petrezselymes krumplit nem szeretem, de ebben a formában nekem is nagyon ízlett. :)

Sajnos, a karácsonyi vacsora előtt/közben most nem szenteltem túl nagy időt, energiát a fotózásra, de azért mutatom a pürét:

Kicsit közelebbi kép, mint az előző. A káposztás köret és sült szalonna között látható a zellerkrém. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése