2011. december 28., szerda

Tripla sajtos, tejszínes csirke

Vége a karácsonynak és most már a karácsonyi kaja is elfogyott. Ezért ma már készítettem valami frisset. A következőt:

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük és kiklopfoljuk. Majd ízlés szerint sóval, csirke fűszerrel és csipetnyi bazsalikommal ízesítjük. Felkarikázzuk/felkockázzuk a mozzarella- és fetasajtot, majd beletekerjük a húsba. Kiolajozott tepsibe tesszük a töltött húsokat, tetejüket reszelt trappista sajttal megszórjuk, szórunk rá kevés borsot és sót, majd tejszínnel leöntjük. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 45-50 percig alufóliával lefedve sütjük, majd további 10 percig alufólia nélkül pirosra sütjük (a tetejét). 
Mi most házi savanyúsággal ettük, mert az annyira eteti magát, hogy mindenhez jó. :)

Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
1 nagy golyó mozzarella sajt
10 dkg feta sajt
10 dkg trappista sajt
2 dl tejszín
só, bors, csirke fűszer, bazsalikom
olaj (vagy más zsiradék a tepsi kikenéséhez)

Savanyúság "by A." :)


Csirke "by Évi" :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése