2011. november 24., csütörtök

Bazsalikomos csirkemell

Hogy még véletlenül se maradjon éhes senki és végre, újult erővel "alkossak" a konyhában, Anyával megbeszéltük, hogy még lesz egy csirkés étel. :) Azért túl bonyolultat nem szerettem volna és az idő se volt túl sok, ezért döntöttem a bazsalikomos, mozzarellával és paradicsommal töltött, baconbe tekert csirkemell mellett. :)
Azt el kell mondanom, hogy ez töltött csirkemellnek készült és tulajdonképpen az is lett, de mivel a klopfolás kicsit későn jutott eszembe, így kicsit pufik lettek és a bacon fogta inkább őket össze. Vagyis a csirkemell "csak" rá lett hajtva a töltelékre. De így is ízlett mindenkinek. :)
Legközelebb szépen kiklopfolom és belecsavarom a tölteléket. :)

Elkészítése

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk, és megszórjuk morzsolt bazsalikommal. Karikára vágott mozzarella sajtot és paradicsomot teszünk bele. Amennyire lehetséges feltekerjük és baconbe csavarjuk a töltött csirkemell szeleteket.
Olajozott, alufóliával lefedett tepsiben, 200 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, majd levéve az alufóliát, leöntve alóla a zsírt/levet további 10-15 percig sütjük légkeveréses fokozatra állítva. Így szépen megpirult a bacon is. A csirkemell puhára sült. 

Hozzávalók
1 csirkemell
20-25 dkg bacon szalonna
2 paradicsom
2 nagy mozzarella golyó
bazsalikom
olaj



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése