2011. szeptember 13., kedd

Padlizsánkrém nálunk

Lehet, hogy inkább zakuszka a helyesebb megnevezés, de mindenesetre padlizsánkrémnek hívjuk.

Hozzávalók:
padlizsán
paprika
hagyma
só, bors, delikát
frissen reszelt gyömbér, vagy fűszer változat

Elkészítése
A hagymát margarinon aranysárgára pirítom, majd felöntöm kevés vízzel. Hozzáadom a feldarabolt kápia paprikát, és együtt megfonnyasztom. Sóval, borssal, delikáttal ízesítem. Ízesítésnek tehetünk még bele gyömbérport, vagy kevés frissen reszelt gyömbért.
A padlizsánt félbevágom, olajozott tepsibe "húsos" részével lefele helyezem és 170 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Miután megsült a hagymás-paprikás alaphoz kikaparom a belsejét, és botmixerrel összeturmixolom. Pirítósra vagy sima kenyérre kenve szoktuk enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése