2011. június 27., hétfő

Sajtos tarja

A képes illusztrálás egyelőre elmarad.
A tarja szeleteket sütés előtt pár nappal bepácolom. Sóval, borssal, majorannával és rozmaringgal befűszerezem. Olajban megforgatom, amibe 2-3 gerezd zúzott fokhagymát és egy kis fej zúzott vöröshagymát teszek. A legjobb, ha akár 5-7 napig ebben a páclében van. Naponta jó megforgatni a husit. Ilyenkor hamarabb sül majd és finom, omlós lesz a hús. Sütés előtt egy pohár tejfölt elkeverek 2-3 evőkanál mustárral és ezt az öntetet a húsra teszem. Majd a végén sajtot reszelek a tetejére. A sajt kerülhet a tejfölös öntetbe is. A tejfölt egy kis vízzel szoktam lazítani, de akár tejszínnel is lehet. Miután minden rajta van a húson, megsütöm. Kb. 1-1,5 h alatt elkészül.
Köretnek többnyire krumplipürét vagy sült krumplit készítek.
Ajánlott kenyérszeleteket is feltenni az asztalra, mert azért ez zsírosabb, mint a csirkemell (amit én sokkal jobban szeretek). :) De friss salátát is kínálhatunk mellé.

Hozzávalók:
néhány szelet tarja (ki mennyit akar enni)
só, bors, majoránna, rozmaring (ízlés szerint)
olaj (a húst jól befedje, lehet olíva is, de én sima olajat használok)
egy pohár tejföl
2-3 ek. mustár
sajt (annyi, hogy jól befedje a hús tetejét)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése